Recepty

Suroviny

• Bageta ( nakrájená na plátky cca 2 cm)

• Rajčata

• Česnek

• Bazalka

• Sůl

• Pepř

Rajčata si nakrájíme na malé kostičky přidáme sůl, česnek, pepř, bazalku a zamícháme. Bagetu, která je nakrájená na  plátky vložíme na gril Alfa Pizza a opečeme po obou stranách při teplotě 200-280°C. Pozor bageta se opéká velmi rychle. Po opečení bagety zdobíme připravenými rajčaty.

Suroviny

• Pstruh

• Olej

• Sůl

• Bylinky ( tymián, rozmarýn)

Vykuchané a očištěné pstruhy osolíme, bříška naplňíme tymiánem, rozmarýnem a zhlehka potřeme olivovým olejem. Vkládáme na grilovací rošt Alfa Pizza. Pečeme cca 15 min při teplotě 250-280°C. Během pečení pstruhy otočíme. Podáváme s grilovanou zeleninou, pečeným bramborem nebo s výtečnou bruschettou.

Suroviny

• 0,5 kg mouky (žitná chlebová)                                                   

• 0,5 kg mouky (hladká)

• 1/2 l vody

• 84 g droždí

• 1 PL kmínu

• 1 KL octu

• 2 KL soli

• 1 dcl mléka

Do malého hrnečku si z droždí + mléka připravíme kvásek, který necháme na teplém místě. Mezitím si připravíme domácího robota s hnětací metlou na kynuté těsto. Do mísy vložíme suroviny a necháme hnětat cca 10 min. Necháme kynout. Po vykynutí, těsto vypracujeme do tvaru bochníku a necháme ještě kynout v ošatce vysypanou moukou. Když těsto vykyne můžeme vzít ošatku a zhlehka převrátíme na lopatu určenou pro pečení. Poté vložíme bochník do pece Alfa Pizza a uzavřeme pec  dvířky.  Chleba vkládáme do pece při teplotě 180°C. Pečeme 40 min. Během pečení chleba otočíme.

 

Pizza Margarita

jak máte připravit kvalitní pizzu Margaritu

na těsto přidejte

• rajčatovou polpu

• sýr mozzarela

po upečení posypte čerstvě nasekanou bazalkou

 Pečeme při teplotě 230-280°C v peci Alfa Pizza

 

Rajčatová polpa 400 gr

Zakoupenou rajčatovou polpu dochutíme

• 1 KL soli

• 1 KL cukru

• 1 stroužek česneku

• bazalka ( dle chuti )

 

 

Příprava v domácím robotu ( použijte míchací metlu na kynuté těsto)

Do míchací nádoby vložte:

• 320 ml vody

• 1 PL oleje

• 1,5 KL soli

• 600-640 gr mouky ( italská mouka na pizzu)

• 1,5 KL suchého droždí

 V domácím robotu mícháme cca 8 min poté těsto vyndáme potřeme 1 PL oleje necháme odpočinout 5 min. S těsta připravíme cca 6-8 boulí ( podle toho jak velké pizzy chcete dělat). Boule dáme na posypaný tác s moukou, potřeme boule olejem a přikryjeme frešovací folií. Takto připravené těsto necháme odpočinout v lednici 1 hodinu.

Suroviny vkládejte do domácí pekárny postupně:

Suroviny

• 320 ml vody

• 1,5 PL oleje

• 1 KL soli

• 640 gr mouky ( italská mouka na pizzu)

• 1,5 KL suchého droždí

Suroviny máme v pekárně a můžeme zapnout program míchání bez kynutí. Po zamíchání těsto vyndáme uděláme bochánek potřeme 1 PL lžící oleje. Necháme 5 min odpočinout. Poté s těsta vytvoříme 6 boulí vložíme ma posypaný tác moukou přikryjeme těsto frešovací folií a necháme těsto odpočinout v lednici 1 hodinu.