Jak správně topit

ZAPÁLENÍ PECE

1. Doprostřed pece vložte malou hromádku třísek a zapalte.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Jakmile dřevo začne hořet vložte větší kusy dřeva délka do 25 cm, nechte dřevo rozhořet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Hořící dřevo posuňte pohrabáčem ke straně a vložte zábranu dřeva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Po několika minutách plynulého hoření pec dosáhne teploty 250°C až 300°C

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NYNÍ JE PEC PŘIPRAVENA K POUŽÍVÁNÍ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pro domácí pece používejte dřevo o délce do 25 cm a obvodu 20 - 25 cm